کارسوق انتخاب رشته تعاملی

   سال‌ها است یکی از دغدغه های اصلی برای دانش‌آموزانی ، عدم آشنایی درست و کامل آن‌ها با محیط کاری جامعه و دانشگاه است. در عین حال ضرورت تصمیم گیری برای چگونگی ورود به این مرحله در سنین آغاز دبیرستان و قبل از ورود به محیط های آموزش عالی، این امر را بسیار بغرنج تر کرده است .
 گرچه این دغدغه عملا برای همه دانش‌آموزان در مقطع سنی ذکر شده وجود دارد اما دانش‌آموز سمپادی به دلایل زیر  بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.
  •  
  • 1. استعدادها و توان یادگیری بالای این دانش‌آموزان، عموما اطرافیان را مشتاق میکند تا دانش‌آموز را ترغیب کنند بر اساس کلیشه‌های موجود جامعه عمل کنند و بهترین‌ها را برای افتخار خانواده و مدرسه به دست آورند. این فشار بدون آن‌که به استعدادها و انتخاب‌های شخصی دانش‌آموز نگاهی داشته باشد وی را مجبور می‌کند تا در جریان معمول و روتین انتخاب قدم بگذارد همین امر در بسیاری از موارد دانش‌آموزان را پس از ورود به دانشگاه  و محیط کار سرخورده می‌کند.
  •  
  • 2. انتظار بیش از حد از توانایی‌های خود، یکی از ویژگی‌های اصلی این دانش‌آموزان است که در همه مراحل زندگی آنان قابل مشاهده است. این ویژگی موجب می‌شود تا در بسیاری از لحظات حضور در جامعه ، دانش‌آموز سمپادی فشار بیش از حدی را برای همراهی با انتظارات اطرافیان بر خود تحمیل نماید.
          

در  این طرح سعی شده است تا با شرح مبانی نظری اجرایی "کارسوق انتخاب رشته تعاملی"  رویکردی جدید در فضای انتخاب ترسیم گردد و فرصتی برای دانش آموزان طراحی گردد تا با تصدی یک پروژه ی خاص و تجربه ی شخصی پیگیری از مراحل اولیه ی انجام تا آخرین گام های اجرایی مورد نیاز طرح در بازار کاری شبیه سازی شده به شناختی عمیق نسبت به فرآیند های انجام کار دست یابند .

در واقع ما کارآموزی و تجربه را دو عامل حیاتی در انتخاب می دانیم و سعی داریم این فرصت ارزشمند را در اختیار جامعه هدف خود قراردهیم .

 

 

           

   برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارسوق انتخاب رشته تعاملی اینجا کلیک نمایید.

 

کارسوق هیجان

   

کارسوق هیجان

نوجوانی را زمان غلیان احساسات و هیجانات می دانند. نوجوان هیجان طلب است، در حالیکه شناخت هیجانات و تمیز آنها از یکدیگر برای او،

کار دشواری است و نیاز به تمرینهای مکرر دارد، به همین سبب تنظیم این هیجانات نیز بسی دشوار است و از این روست که شاید بتوان گفت در

دوره های مختلف عمر، نوجوانی یکی از دشوارترین دوره هاست.

کارسوق هیجان، به عنوان روشی برای آشنایی دانش آموزان با احساسات و هیجانات مثبت و منفی که طی برخورد با رویدادهای مختلف در آنها ایجاد می شود، برگزار شد، همچنین در این کارسوق، روش های تسکین احساساتی چون خشم و اضطراب آموزش داده شد.

دانش آموزان در مواجهه با هشت موقعیت که از آنها به عنوان اتاق های قرمز یاد می شود، با دلایل بروز خشم و استرس و ترس مواجه شدند و در هشت اتاق بعدی روش های تنظیم هیجان را از مسیر خودآگاهی، ذهن آگاهی، تمرکز بر فعالیت های لذتبخش، شرکت در فعالیت های جمعی و بیان احساسات تمرین نمودند.
 
 
  اتاق های قرمز
 

1. پارازل

دانش آموزان به طور ناعادلانه در درست کردن ۴ پازل شرکت داده شدند، تعداد بیشتر در پازل آسان، تعداد کمتر در پازل سخت تر. از پازل ها یک قطعه برداشته شد و شرط جایزه، تکمیل کل پازل ها بود. جوایز به طور نابرابر به دانش آموزان بازنده تعلق می گرفت. برای اینکه دانش آموزان با حس خشم غیر قابل پیش بینی مواجه نشوند پیش از خروج از غرفه، مسئولین غرفه از کلیه‌ی دانش آموزان شرکت کننده پوزش می خواستند و به آنها متذکر می شدند که این یک بازی بود و شما همه از توانایی های خوبی برخوردارید ولی گاهی دنیا بر مدار عدالت پیش نمی رود و ما در این بازی ها به بدن و حسمان توجه می کنیم در کدام بخش های بدن حس خوبی نداشتیم، چه افکاری را از ذهن گذراندیم و...( در این غرفه دانش آموزان خشم و کلافگی را به وفور تجربه کردند. افرادی که انرژی زیاد داشتند و تمرکز برایشان سخت بود حس خوبی از تمرکز بر پازل را نداشتند.) 

            2. تیغ در آرد

سوالات علمی از دانش آموزان پرسیده می شد و گروه بازنده می بایست به ازای هر سوالی که نمی داند یک شکاف بر بادکنک های چند

لایه که در داخل آنها آرد بود ایجاد کند و نهایتا در آخرین شکاف، بادکنک می ترکید و آردی که در داخلی ترین لایه ی بادکنک ها بود روی

اعضای تیم می ریخت، در این حالت به جای حذف تیم بازنده، برنده ها از رقابت حذف می شدند. آردی شدن لباس ها در دانش آموزان احساسات متفاوتی از شادی و خشم تولید می کرد و خروج برنده ها برای دانش آموزان می توانست خوشایند نباشد.

3. خفتش کن

بازی کبدی، با داوری ناعادلانه.

۴. تورنوچک

مسابقه ی والیبال با قوانین اشتباه و ناداوری های مکرر

۵. پف فیلم

پخش فیلم های همراه با مفاهیمی از بی عدالتی و رفتارهایی که خوشایند نیستند.

۶. پی نوشت

در این غرفه دانش آموزان با یک رویداد دروغین زلزله مواجه می شدند که اخبار آن در رسانه های صوتی و تصویری پخش شده بود
هدف این غرفه، متمرکز بر آگاهی افراد از تاثیر رسانه ها در شکل گیری احساسات و هیجانات شدیدی بود که مبنای واقعی نداشتند

۷. فیلو بکش

بی عدالتی در توزیع سوالات سخت و آسان، تبعیض و پذیرش پاسخ های غیر علمی که می توانست شادی بخش، اضطراب آور و یا عصبانی کننده باشد.

8. حلقه های فایت کلاب

با حضور روانشناسان، دانش آموزان خاطرات خشم و استرس خود را در موقعیت های مختلف به یاد می آوردند و درباره ی آنها صحبت می کردند.
 

اتاق های سبز

 

 

۱. هیجان تمیز

ساخت صابون و شخصی سازی صابون ها ( تامل و تمرکز در یک فعالیت مفید و هنری)

٢. اتاق گِلَنگ

بازی با گل و رنگ و خلق آثار هنری که در پایان کارسوق قطعات آنها به دانش آموزان هدیه داده شد

۳. جشن هولی

پرتاب رنگ، آغشتگی به رنگ، رها کردن خود در شادی و لذت از حضور دوستان

۴. بانگارا

ورزش همراه با موسیقی، آزادسازی بدن

۵. شاواسانا

                  استفاده از حرکات آرامش بخش، تنفس عمیق، مدیتیشن برای حذف اضطراب و خشم               

                6. سوزن پارتی

                     پرش و افزایش دوپامین، تلاش برای ترکاندن بادکنک ها با تل های سوزنی               

                 7. شلکس

            تلاشی هدفمند برای تمرکز بر اعضای بدن و شناخت تاثیرپذیری آنها از هیجانات، گفتگو با خود درباره ی تجربه ی                         احساسات،  روشی  عالی برای رهایی از تنش‌های فیزیکی است که حتی ممکن است فرد متوجه نباشد که آن‌ها را تجربه کرده است.           

                8. کمپ اکلیلی

                      چای، دمنوش، عود و....

    مسیرهای آسانی برای دستیابی به حس های خوشایند که عطر، طعم و یا آثار درمانی خوبی بر ذهن افراد دارند. متاسفانه برخی از غرفه ها دقیقا براساس نقشه ی طراحی شده پیش نرفتند ولی در مجموع کارسوق با توجه به بازخوردهای دانش آموزان در حلقه و نشست نهایی، به اهداف خود دست یافت.       

کارسوق پروانگی

 

کارسوق پروانگی

 

هدف کارگاه پروانگی:

١. آشنایی دانش آموزانی که هنوز به بلوغ نرسیده اند با مساله ی بلوغ و تغییرات ناشی از آن

۲. ایجاد منبع معتبر برای ارتقای سطح علمی دانش آموزان درباره ی تعریف نوجوانی و ویژگی های نوجوان

۳. ایجاد مهارت حل مساله برای نوجوان با توجه به ویژگی های هیجانی این دوره

۴. آموزش روش های عملی برای کنترل هیجانات حین بلوغ

۵. ایجاد فضای امن و مناسب برای پرسشگری دانش آموزان درباره ی بلوغ از متخصصین و کارشناسان

 

 

 

اجرای صبحگاه و توزیع صبحانه سالم

در این بخش ابتدا آیاتی از قرآن درباره بلوغ ( سوره نساء)  تلاوت شد و بعد دانش آموزان به گروه های 18 نفره تقسیم شدند. هر گروه یک سرگروه ازدانش آموزان پایه هشتم داشت و هر گروه بعد از قرآن ورزش صبحگاهی و بازی یخ شکن انجام دادند.

همچنین سرود سمپاد پخش شد.

بعد از ورزش ، دانش آموزان توسط مدرسه پذیرایی شدند و صبحانه سالم ( نان بربری تازه+ پنیر+ چای تازه ) بین بچه ها توزیع شد

 

گردهمایی اولیه و اجرای نمایش

ابتدا خانم آنوشا مقدم پور یک مونولوگ درباره مسائل نوجوانان در مدرسه و خانه مثل قلدری ، بحث با والدین و...... اجرا کردند و سپس کارشناسان و روانشناسان حاضر در واحد مشاوره به سن فراخوانده شدند و درباره هر مسئله و راه حل مناسب آن با بچه ها گفتگو کردند .

 

حضور در غرفه های مختلف + توزیع ناهار سالم و زمان نماز
 

غرفه شاه کلید (حل مسئله) : در این غرفه خانم ها صابری و یاسمن حسینی یک مسئله رایج بین نوجوان و والدین را به صورت نمایش کوتاه اجرا کردند و از دانش آموزان خواسته شد که در شناسایی مسئله و بررسی منطقی آن شرکت کنند.

غرفه نورو( روان شناسی ) : خانم عباس زاده درباره تغییرات شناختی و هیجانی مغز دز دوران بلوغ صحبت کردند و تاثیر بخش های مختلف مغز روی دوران بلوغ را تشریح کردند.

غرفه فیزیو( کارشناس مامایی) : خانم منتظریان به عنوان کارشناس مامایی درباره مراحل بلوغ ، تغییرات بدن ، بهداشت بلوغ و بیماری های رایج صحبت کردند.

غرفه مواد مغذی ( تغذیه) : در این بخش خانم هستی یزدان پناه به عنوان کارشناس تغذیه درباره تاثیر تغذیه در بلوغ و خلق و خوی نوجوان صحبت کردند.

غرفه دردسرهای آنوشا ( یوگا) : خانم مقدم پور در بخش یوگا درباره اهمیت ورزش در کاهش دردهای دوران قاعدگی صحبت کردند و چند حرکت مفید را آموزش دادند.

شمع سازی: در این کارگاه خانم قریشی به عنوان مربی شمع سازی به بچه ها آموزش شمع سازی دادند.

 

گردهمایی تخصصی

در این گردهمایی متخصصان حوزه های مختلفی به سوالات و ابهامات دانش آموزان جواب دادند.

1. خانم دکتر نورالهی ( روانشناسی )

2. خانم دکتر ابراهیمی ( اورولوژی )

3. خانم کتابدار ( دینی )

4. خانم منتظریان ( زنان)

5. پوست (خانم دکتر حسین زاده)

 

  • غرفه ی فیزیو

کارشناس: خانم سارا منتظریان

کارشناس مامایی، فارغ التحصیل فرزانگان ۵

در این غرفه، دانش آموزان با اندام های بدن که در بلوغ دختران نقش دارند، آشنا شدند. مراحل ۴ گانه  بلوغ و تغییرات جسمی در بدن خود را مرور کردند.
علت دردهای زیر شکم و ناحیه ی کمر را در دوران قاعدگی دریافتند و با اطلاعات داده شده، از این پس قادر خواهند بود که این درد ها را از سایر دردهای ناحیه ی شکم تمیز دهند.

با نحوه ی شستشو و رعایت بهداشت در نواحی مختلف بدن به دلیل تعریق و ترشحات آشنا شدند.

دریافتند که دقت در شیو موهای زائد، رعایت بهداشت، حفظ فاصله ها برای پرهیز از ابتلا به ویروس هایی چون تبخال و... اهمیت زیادی دارد.
همچنین علائمی که نیاز به بررسی و مراجعه به پزشک متخصص دارد نیز به دانش آموزان یاد داده شد.